Mastur Gusül Gerektirir Mi?

Erkeklerde ve kadınlarda gusül abdestini bozan durumlar arasında olan mastur gusül gerektirir mi sorusu, birçok kişi tarafından merak edilmekte. Din alimleri tarafından yapılan bazı açıklamalar, bu yazımızda rehber olacaktır. Aşağıda yer alan alt başlıklarda mastur orucu bozar mı, elle tatmin gusül gerektirirmi ve mastürbasyonu bırakmak için ne yapılmalı gibi sorunlara değinilmiştir.

Kadınlarda Gusül Abdestini Bozan Durumlar

Kadınlarda gusül abdestini bozan durumlar, aşağıda sıralanmıştır. Doğal olarak gelen akıntı, abdesti bozmamaktadır.

  1. Doğum sonrası lohusalık,
  2. Adet dönemi (regl),
  3. Cinsel birleşme,
  4. Masturbasyon,
  5. Cinsel birleşme olmaksızın zevk alma ve ıslanma kadınlarda gusül abdestini bozan durumlar arasındadır.

Peki, mastur orucu bozar mı? Din alimleri bu konu hakkında ne diyor? Ek olarak mastür gusül gerektirir mi?

Bu konu hakkında mezheplerin görüşlerini de yazımızın sonunda bulabilirsiniz.

Mastur Orucu Bozar Mı?

Oruç halindeyken cinsel birleşme, mastürbasyon ve benzeri cinsel eylemler orucu bozan durumlar arasındadır. Bu sebeple oruçluyken çiftlerin yakın temastan kaçınması öğütlenmiştir. Oruçta ve bayramda mastürbasyonu bırakmak, en hayırlısı ve sağlıklısı olacaktır. Kısaca Mastur orucu bozan bir durumdur.

Fakat oruç sonrasında iftar açıldıktan sonra mastürbasyon yapılmasında dini açıdan engel yoktur. Kişi, mastürbasyon sonrasında gusül abdesti alarak arınır ve yeniden oruç tutmaya hazır hale gelir. Peki, mastürbasyon gusül gerektirir mi?

Mastur Gusül Gerektirir Mi?

Mastür gusül gerektirir mi sorusu, birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Detaylı olarak açıklamak gerekirse; sonuca ulaşılsın ya da ulaşılmasın / meni ya da zevk suyu aksın akmasın fark etmeksizin mastürbasyon sonrasında mutlaka gusül abdesti alınması şarttır. Aksi takdirde kişi haram kalır ve haram şekilde dolaşır.

Bu duayı da okuyun:  Anında Kabul Olan Dua Tüyleriniz Diken Diken Olacak

Mastur Gusül Gerektirir Mi yanıtı bu şekildedir. Mümkün olan en kısa süre içerisinde abdest alınması gerekmektedir. Abdestsiz gezmek caiz değildir ve kesin – katı kurallarla belirtilmiştir.

Mastur Gusül Gerektirir Mi?
Mastur Gusül Gerektirir Mi?

Elle Tatmin Gusül Gerektirirmi?

Esasında Mastur Gusül Gerektirir Mi sorusuyla aynı kapıya çıkan Elle Tatmin Gusül Gerektirirmi, aynı cevaba sahiptir. Elle ya da bir cisimle – kişiyle yapılan herhangi bir tatminin yanı sıra dokunmadan dahi alınan zevk sonucunda gusül alınması şarttır.

Yastığa Sürtünmek Gusül Gerektirir Mi?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, bir cisim ya da el ile yapılması önemli değildir. Burada önemli olan, eylemin gerçekleşmiş olmasıdır. Dolayısıyla yastığa sürtünmek gusül gerektirir mi sorusunun yanıtı evettir. Biriyle beraber olmak şart değildir, kendi kendinize yaptığınız takdirde de mutlaka abdest almanız şarttır.

Masturbasyon Günah mı?

Hanefi mezhebinin görüşüne göre zina etmekten korkularak yapıldığı takdirde caizdir fakat aksi takdirde kesin olarak yasaklanmıştır. Bunun yanı sıra Maliki görüşüne göre de haramdır. Her zaman şartlar ne olursa olsun yasaklanmıştır. Şafi mezhebi de diğer 2 mezhepte olduğu gibi yasaklamıştır.

İslamiyet’te de kesin olarak yasaklanan bu durum, ancak bazı şartlar sağlandığında caizdir. Kişi kendinin harama (zinaya) bulaşacağından eminse ve bundan kendini sakınmak için mastürbasyona baş vuruyorsa günah değildir. Fakat zevk amacıyla yaparsa, günahkar olur.

Cinsel organla oynamak gusül gerektirir mi?

Evet, zevk alınsa da alınmasa da Cinsel organla oynamak gusül gerektiren bir durumdur. Kişi mutlaka abdest alarak temizlenmelidir.

Cinsel bir şeyler düşünmek gusül gerektirir mi?

Düşünce sonucunda zevk alınıyorsa ya da cinsel organda bir takım etkiler ortaya çıkıyorsa mutlaka abdest alınması gerekmektedir.

Yorum yapın